e- Bazar
Berminat sertai kami? Sila daftar di sini

Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

View previous topic View next topic Go down

Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by kewel_mmp on Sat Mar 22, 2008 6:26 pm

Salam….Very Happy

Kepada mereka yang ingin menjalankan bisnes yang menguntungkan, saya ada peluang untuk berkongsi dangan anda semua…modal bergantung kepada jenis mesin, sama ada panasonic, sharp, LG atau lain-lain jenama, serta produk dari luar negara. harga mesin ini berubah2 mengikut harga pasaran. kami pihak syarikat akan mengikut kehendak saudara/i dan designkan mesin yang saudari/a pilih tersebut menjadi layan diri dengan harga yang terendah yang kami boleh berikan.

saudara/i perlu berjumpa dengan pihak syarikat terlebih dahulu, dan lihat sendiri sistem yang kami sediakan beserta dengan pemasangan mesin, samada mesin pengering atau mesin basuh. apa yang boleh saya tetapkan di sini adalah harga mesin coin box adalah RM1300 untuk 1 unit, jika lebih dari satu unit RM1200. jika inginkan murah lagi, saudara/i boleh datang sendiri ke pejabat utama kami dan beli dengan harga paling murah RM1100 (pemasangan sendiri).

kami sebuah syarikat yang mementingkan R&D, di mana dari hari ke hari ada penambahbaikan kepada produk yang kami hasilkan. sebagai contoh, mesin yang kami hasilkan 'water proof'. hal ini memerlukan kos yang tinggi, namun begitu, selagi syarikat mampu, syarikat tetap dgn harga yang lama. Contoh kedua, kami sedang membesarkan kotak duit supaya dapat menampung duit dengan lebih banyak. hal yang demikian kami tidak dapat elak dari kenaikan harga mesin ini.

seabagai contoh RM2200 panasonic 7.5kg (siap dengan coin box, penghantaran dan pemasangan)
jika 13kg, RM3100.(warranty atas syarikat kami)
jika 16kg, RM3700.(warranty atas syarikat kami)

harga di atas mungkin akan berubah mengikut keadaan semasa atau harga pasaran, kerana syarikat kami hanya membekal Sistem Dobi Layan Diri, bukannya kilang membuat mesin basuh atau dryer.

jika saudara/i ingin mengurangkan lagi kos bagi menjalankan bisnes ini, saudara/i boleh membeli sendiri mesin basuh di kedai, dan kami akan convert mesin tersebut kepada mesin layan diri. warranty mesin atas kedai, manakala warranty coin box atas syarikat kami jika berlaku sebarang kerosakan.

kebaikan warranty atas syarikat kami, jika berlaku kerosakan, kami akan replace mesin saudara dengan barang yang baru, dan akan pulang semula barang saudara bila selesai membaiki, bagi membolehkan mesin saudara beroperasi tanpa gangguan. jika warranty atas syarikat lain, saudara/i mungkin terpaksa mengambil sendiri mesin basuh saudara/i dan bawa ke kedai.

moto, visi, dan misi syarikat kami adalah 'UNTUK MEMBERI PELUANG KEPADA ORANG RAMAI MEMBUKA BISNES DOBI LAYAN DIRI INI DENGAN MODAL TERENDAH'.

Kiosk kami yang di kedah, dapatannya alhamdulillah sangat memuaskan kerana kami pihak syarikat tidak perlu menjaga kiosk tersebut dan dibuka 24jam sehari. hanya perlu mengutip duit pada setiap jam 7 malam semasa Boss pulang ke rumah. dalam masa terdekat ini pihak syarikat akan memasang 4 kamera litar tertutp cctv (RM2000) sahaja. dan akan supply kepada semua peniaga yang berdaftar dengan syarikat kami. bagi membolehkan mesin dipantau 24jam.

saya mencadangkan kepada saudara/i untuk menyediakan mesin
1 mesin 4.5kg semi-auto (RM1.00 sekali cuci). (sesuai untuk basuh sedikit pakaian-pelajar asrama di kawasan terdekat)
1 mesin 7.5kg fully-auto (RM2.00 sekali cuci). (sesuai untu basuhan pakaian 7.5kg)
1 mesin 13kg fully-auto (RM3.00 sekali cuci). (sesuai untuk basuhan toto dan pakaian yang banyak)
1 mesin 7kg Dryer (RM2.00 sekali kering). (sesuai untuk pelanggan yang ingin cepat kering)

mesin-mesin diatas ini adalah mesin yang paling kurang kos untuk keperluan memulakan bisnes sebuah kiosk dobi layan diri. jika saudara/i telah dapat pusing modal,dan mempunyai modal lebih, saya cadangkan suadara/i membeli

1 mesin 16kg fully-auto (RM4.00 sekali cuci). (dapat memenuhi kehendak pelanggan untuk basuhan toto yang saiz sangat besar)
1 mesin dryer yang kapasiti paling besar lebih dari 7kg (RM3.00 sekali cuci). (untuk keringkan toto)

kebanyakan kedai dobi akan mengambil masa lebih dari sehari untuk basuhan toto, hal ini adalah kerana mereka masih menggunakan cara conventional untuk mengeringkan toto.
dalam sistem kita ini, pelanggan akan membasuh toto di kiosk kita dan akan keringkan dirumah mereka sendiri, kerana mesin basuh hanya spin toto itu sahaja. jika inginkan toto yang terus kering, mereka akan masukkan sendiri ke dalam dryer.

jika diperhatikan harga cucian bagi setiap diatas adalah sangat murah, jika di bandingkan dengan alam siber sekarang ini yang mana RM2.00 untuk 1kg pakaian. hal ini akan memberi pelanggan berfikir banyak kali untuk menerima kemudahan kedai dobi yang ada sekarang ini kerana kita telah pun menyediakan kemudahan basuhan pakaian RM2.00 untuk 7.5kg pakaian.

sama juga basuhan toto, rata-rata di semua kedai dobi RM8.00 untuk 1 toto. bagaimana jika kita dapat sediakan perkhidmatan cucian toto dengan hanya RM3.00??? beserta denngan tempat basuhan yang conducive lengkap dengan kedai makan dan sebagainya...

sekiranya ada penambahbaikan dari anda semua, atau ada apa2 pertanyaan, sila kemukakan... sebelum saya terlupa, rata2 mesin fully-auto terdapat motor warranty 5 ke 8 tahun!!! anda boleh tanya sendiri di mana2 kedai berhampiran. dan kami pihak syarikat adalah salah satu syarikat yang berani untuk menjual warranty kepada anda, jika berlaku kerosakan mesin, seperti biasa, kami akan gantikan dengan mesin yang baru dan akan memulangkan semula setelah dibaiki. masalah kerosakan mesin tidak timbul:-)))




Kami pihak syarikat ingin anda mencari duit, bukan mencari kerja, buat duit, bukan membuang masaJ))



Anda boleh berhubung dgn pegawai perkhidmatan kami: 013 426 2 426-En.Hafizal.



terima kasih...sunny

kewel_mmp

Number of posts : 11
Age : 30
Location : johor
Registration date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by kewel_mmp on Sat Mar 22, 2008 6:35 pm


Hanya RM1600 shj... Smile


Hanya RM2200 shj... Smile

kewel_mmp

Number of posts : 11
Age : 30
Location : johor
Registration date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by kewel_mmp on Sat Mar 22, 2008 6:46 pm


CPU coin box.............................................. Very Happy


Copyright ©2007 Har Service Centre.........................Smile

email: dobimmp@yahoo.com

kewel_mmp

Number of posts : 11
Age : 30
Location : johor
Registration date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by kewel_mmp on Sat Mar 22, 2008 6:58 pm

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan mengenai bisnes ini, sila kemukakan…

Saya sedia membantu anda semua sunny

kewel_mmp

Number of posts : 11
Age : 30
Location : johor
Registration date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by Admin on Sun Mar 23, 2008 4:47 pm

lol! Wah wah innovatif dan terkini la produk ko bro! aku pun berminat hehehee , ada skim ansuran ke?

Admin
Admin

Number of posts : 82
Age : 47
Location : Malaysia, Bangi
Registration date : 2007-07-28

View user profile http://sitiayu.com/

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by Admin on Sun Mar 23, 2008 5:14 pm

flower Ok saya ada pertanyaan :

1. Untuk pemasangan di asrama atau kondo terdapat 2 faktor iaitu bil air dan letrik bagaimana untuk kita menerangkan atau berkongsi caj tersebut ?

2. Anggaran berapa hari sekali untuk kita mengutip wang didalam mesin tersebut dan berapa jumlah sekiranya telah penuh?

3. Usahawan yang lepas berapa lama untuk mendapat pulangan bagi setiap mesin tersebut?

Terima kasih.

Admin
Admin

Number of posts : 82
Age : 47
Location : Malaysia, Bangi
Registration date : 2007-07-28

View user profile http://sitiayu.com/

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by kewel_mmp on Mon Mar 24, 2008 11:11 pm

salam..
takda la boss....
bisnes kecik2 jek.... Smile


jawapan..
1.cas mengikut kata putus perbincangan kedua2 belah pihak.. kalau di asrama sekolah 10% atas kutipan.. ipta/ipts RM15 satu tapak. api air free. sebab kita bg perkhidmatan..

2.selalunya kita akan tunggu sampai penuh, sebaik2nya hampir penuh... bila kita dah buat bisnes ni , kita akan tau bila masa dah nak penuh..

3.Pendapatan tak menentu, apa yang pasti, jika pelajar sekolah ada 300 pelajar, pendapatan kita mesti tak kurang RM300 sebulan untuk 2 mesin. saya sendiri pernah dapat RM80 satu mesin selama 3 hari sahaja. ini kutipan paling tinggi yg pernah saya dapat. Pendek kata, jika kita modalkan RM3200 untuk 2 mesin, pendapatan bersih kita mesti RM300 ke atas setiap bulan. cuba saudara fikirkan jika saudara beli rumah sewa, RM32000, pendapatan sebulan juga RM300. duit di bank lagi nak kene bayar, dan lain2... tapi kalau saudara buat bisnes ni dgn modal RM32000, saya rs pendapatan setiap bulan... saudara kira sendiri la Smile ...

bisnes ini dirangka untuk kita buat duit, bukan buat kerja....
sebab tu tak perlu bekerja)))

kalau betul2 berminat, sy boleh tolong.... Very Happy

terima kasih..

kewel_mmp

Number of posts : 11
Age : 30
Location : johor
Registration date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by Admin on Tue Mar 25, 2008 6:33 pm

Owh yang saya faham kutipan tertinggi pernah dibuat
RM80/3hari , oleh itu dalam sebulan 30/3=10 hari.
Pendapatan 1 mesin RM80x10 hari=RM800. Kalau menten RM800 sebulan maka 4 bulan sudah dapat balik modal mesin RM3200.

RM800/300 org pelajar sebulan bermakna murid2 membasuh setiap 2-3 hari sekali.

Ini kalau ikut ratio kutipan tertinggi la .

Ada lagi soalan : Kerosakan dari vandalisme adakah tertakluk pada warranty?

Shocked

Admin
Admin

Number of posts : 82
Age : 47
Location : Malaysia, Bangi
Registration date : 2007-07-28

View user profile http://sitiayu.com/

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by kewel_mmp on Tue Mar 25, 2008 10:10 pm

salam...
RM80, 3 hari tu... untuk satu mesin... kalau kita ada 10 mesin? mesti banyak... tapi selalu yg kita dapat, kalau pelajar asrama ada 400, pendapatan juga tak kurang RM400 sebulan... kalau cuti, mmg takda pendapatan la... kita pun tak risau, sbb tiada sewa kene bayar...

kami pihak syarikat masih mengekalkan warranty seperti mana syarikat lain jalankan... buat masa ni belum ada warranty untuk cover vandalism... kalau nak, boleh bincang dgn kita masa nak on bisnes nanti. takda masalah... kami boleh cover dgn sedikit bayaran... ada pelbagai tips dan cara untuk kita atasi masalah ini.. jika betul2 berminat, boleh datang jumpa kita...

ada apa2 lagi yg boleh sy bantu Smile

kewel_mmp

Number of posts : 11
Age : 30
Location : johor
Registration date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by pivovarov on Mon Mar 31, 2008 12:34 am

Hi!Who already in a theme http://bux.to/?r=pivovarov to also knows, that it not a deceit - I can recommend to you some more similar sites - too fair and paying. Only unlike bux.to on which payment goes within 60 days, here all is much faster - than 7 days only. On even pay on 0.3 $!!!
http://boostbux.info/register.php?r=pivovarov

http://www.pttracker.org/register.php?r=pivovarov

http://www.triplebux.com/?r=snake

http://isabelmarco.com/?r=pivovarov

http://www.vipbux.com/register.php?r=pivovarovhttp:/

www.Xclix.net/register.php?r=pivovarov

http://www.DailyClicks.biz/?r=pivovarov

http://10bux.net/?r=pivovarov

http://www.buxone.com/register.php?r=pivovarov
I can give the program for this sponsor.
Program fully automatic, so that she all does for you...
For MY the referals program is given free of charge.
Apply, here my number of ICQ- 399-756-209
I thank you for attention.

pivovarov

Number of posts : 1
Registration date : 2008-03-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by kewel_mmp on Mon Mar 31, 2008 1:41 am

hmm?

kewel_mmp

Number of posts : 11
Age : 30
Location : johor
Registration date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

business proposal

Post by anonym on Thu Jun 12, 2008 2:04 am

saya memerlukan business proposal utk diserahkan kpd pihak pengurusan kolej ataupun asrama. adakah saudara ada menyediakan proposal tersebut?

anonym
Guest


Back to top Go down

proposal

Post by dobi on Thu Jun 12, 2008 11:55 am

ya ada, sila email saya di dobimmp@yahoo.com.
tq.

dobi
Guest


Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by kewel_mmp on Tue Oct 14, 2008 7:33 pm

kepada yang berminat masih boleh mendapatkan maklumat lanjut dari saya, email: dobimmp@yahoo.com atau hubungi 013 426 2 426. terima kasih Smile

kewel_mmp

Number of posts : 11
Age : 30
Location : johor
Registration date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Peluang Bisnes Dobi Layan Diri Modal Rendah Income Lumayan!!

Post by Sponsored content Today at 4:00 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum